Cum se gătește sparanghelul

Cum se gătește sparanghelul

Sparanghelul este minunat în diete, pentru a menține o alimentație sănătoasă. Minunatul sparanghel poate fi consumat ca garnitură lângă carne, fără riscuri. Înainte de a găti sparanghel, este bine să utilizăm un curăţător de legume pentru a îndepărta părţile lemnoase din jumătatea inferioară a fiecărui lăstar. Apoi, se poate rupe partea lemnoasă a tulpinii. Astfel, va rămâne doar cu partea gustoasă, care se va prepara uniform.

Este important însă și felul în care îl gătim, pentru a-și păstra proprietățile. Ca să-şi mențină calităţile nutritive, este bine să fie gătit fie pe grătar, la cuptor sau la abur. La abur se va găti între 5 şi 8 minute, iar atunci când este prăjit în tigaie, timpul de preparare pentru sparanghel trebuie să fie între 3 şi 5 minute.

„Introdus în apă, îşi pierde din calităţi, inclusiv din magneziu, şi atunci e un zero minerale, doar de decor, dar nici măcar, pentru că fierbându-l, îşi pierde şi culoarea, şi aspectul”, spune dr. Cristina Bălănescu, nutriţionist.

Surse Libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *